එක එක රටවල කෑම අත්හදා බලන්න අපි හරි ආසයිනේ. ඉතින් වෙනසකටත් එක්ක අද අපි ඉතාලිය පැත්තෙ යන්න හිතුවා. ඉතාලියේ රසම රස අතුරුපස ටිකක් හොයාගෙන තමයි ගියේ. මේවයින් සමහරක් නම් ඔයා කාලත් ඇති. ඒ වගේම කන්න හිතාගෙන ඇති. එහෙනම් කියවලා බලලා හදන්නකෝ අපිටත් එක්කම….
01. Italian Lemon Ricotta Cake
අවශ්ය ද්රව්ය:-
බිත්තර 3
සීනි කෝප්ප 1
Ricotta cheese කෝප්ප 1
ඔලිව්තෙල් කෝප්ප 1/2
පාන්පිටි කෝප්ප 1 1/2
බේකින් පව්ඩර් තේහැඳි 1/2
ලුණු පින්චක්
ග්රේට්කරගත් ලෙමන් පොතු ස්වල්පයක්
ලෙමන් යුෂ මේසහැඳි 2
- බිත්තර හා සීනි හොඳට බීට් කරගන්න.
- විනාඩි 20ක් විතර හොඳටම බීට් උනාම චීස් ටික පෙරලා එකතු කරන්න.
- හොඳට බීට්කරගන්න.ඔලිව්තෙල් ටික දාගන්න.
- නැවත විනාඩි 5ක් වගේ බීට් කරලා පාන්පිටි ටික එකතු කරන්න.
- මේකට බේකින් පව්ඩර් හා ලුණුටික දාගන්න.
- ලෙමන් පොතු ටික දාලා ලෙමන් යුෂ එකතු කරන්න.
- හොඳට විස්ක් කරගන්න.
- කැට නැති වෙනකල් විස්ක් කරලා බටර් ගාගත් ට්රේ එකකට දාලා සෙල්සියස් අංශක 180ට විනාඩි 40ක් බේක් කරගන්න.
02. Boccone Dolce
අවශ්ය ද්රව්ය:-
බිත්තර සුදුමද 3
සීනි කෝප්ප 1/2
වැනිලා ස්වල්පයක්
ක්රීම් ඔෆ් ටාටාර් තේහැඳි 1
ස්ට්රෝබෙරි ගෙඩි7-8
බ්ලූබෙරි ස්වල්පයක්
හෙවි ක්රීම් කෝප්ප 1
චොක්ලට් සෝස් හෝ මෙල්ට් කරගත් චොක්ලට්
- බිත්තර සුදුමද ටික හොඳට බීට් කරගන්න.
- මේකට ක්රීම් ඔෆ් ටාටාර් හා සීනි ටික ටික දාලා ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කරගන්න.
- මේක ස්ටිෆ් උනාට පස්සෙ වැනිලා ටිකක් දාලා ස්පැචූලා එකෙන් පොඩ්ඩක් කලවම් කරගන්න.
- දැන් මේක පයිපින් බෑග් එකකට දාලා පාච්මන්ට් පේපර් එකකට රවුමට පයිප් කරගන්න.
- රවුම ඇතුලත් ෆිල් කරගන්න.මේ වගේ රවුම් 3ක් හදාගන්න.
- දැන් මේක සෙල්සියස් අංශක 160ට පැය 2 1/2ක් බේක් කරගන්න.
- පළතුරු ටික කපාගන්න.
- හෙවි ක්රීම් එකත් ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කරගන්න.
- බේක් කරගත් මරැන්ග් ලේයර් එකක් උඩට හෙවි ක්රීම් ලේයර් එකක් දාගන්න.
- ඊලඟට චොක්ලට් සෝස් ටිකක් දාලා පළතුරු ටික තියාගන්න.
- මේ වගේ තව මරැන්ග් ලේයර් එකක් දාලා ක්රීම් හා චොක්ලට් සෝස් දාලා පළතුරු දාගන්න.
- මේ විදියට ඔයාට කැමති ලේයර් ගානක් හදාගන්න පුලුවන්.උඩින් චොක්ලට් ඉහලා කෑමට ගන්න.
03. Cannoli
අවශ්ය ද්රව්ය:-
පාන්පිටි කෝප්ප 1
සීනි මේසහැඳි 2
ලුණු ස්වල්පයක්
බටර් තේහැඳි 1
බිත්තර කහමද 1
ෆිලින් එකට:-
Ricotta cheese කෝප්ප 1
වැනිලා ස්වල්පයක්
අයිසින් ශුගර් කෝප්ප 1/4
චොක්ලට් චිප්ස් ස්වල්පයක්
- බෝල් එකකට පාන්පිටි, සීනි හා ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න.
- මේකට බටර් ටිකත් දාගන්න.
- බිත්තර කහමදයක් විස්ක් කරලා එකතු කරන්න.
- දැන් වතුර ටිකක් දාලා අතේ නොඇලෙන සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න.
- මේක රැප් කරලා පැය 4ක් ෆ්රිජ් එකේ තියන්න.
- පැය 4කින් එලියට අරන් ඩෝ එක පොඩ්ඩක් නීඩ් කරලා කොටස් 4කට කඩාගන්න.
- දැන් මේ එක කොටසක් අරන් හොඳට තුනී කරගන්න.මේක හොඳටම තුනී වෙන්න ඕනේ.
- ඊලඟට පොඩි රවුම් කපාගන්න.
- ටිකක් මහත ස්ටික් එකක වටේ මේ රවුම ඔතලා කොන් දෙක වතුර ටිකක් ගාලා සීල් කරගන්න.
- ස්ටික් එකක් නැත්තන් ෆොයිල් එකක් ඝනකමට ඔතලා අරන් ඒක වටේ ඔතාගන්න.
- මේ ටික සෙල්සියස් අංශක 180ට විනාඩි 20ක් වගේ බේක් කරගන්න.
- දැන් හෙමින් ෆොයිල් එක හෝ මහත ස්ටික් එක ගලවගන්න.
- බෝල් එකකට පෙරාගත් චීස් ටික දාගන්න.වැනිලා හා අයිසින් ශුගර් ටික දාගන්න.
- මේ ටික හොඳට බීට් කරගන්න.
- දැන් පයිපින් බෑග් එකකට මේ ෆ්රෝස්ටින් එක දාලා බේක් කරගත් කැනෝලි වලට පුරවගන්න.
- චොක්ලට් චිප්ස් ටිකක් උඩින් ඉහගන්න.
04. Mango Panna Cotta
අවශ්ය ද්රව්ය:-
හොඳට ඉදුණු අඹ ගෙඩි 2
ජෙලටින්
කිරි කෝප්ප 1/2
අයිසින් ශුගර් කෝප්ප 1/2
වැනිලා ස්වල්පයක්
ලුණු
ෆ්රෙශ් ක්රීම් කෝප්ප 1
- අඹ ටික පොඩි කෑලි වලට කපලා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- දැන් ජෙලටින් තේ හැඳි 2ක් වතුර තේ හැඳි 2ක් එක්ක ඩබල් බොයිල් කරලා අඹ මිශ්රණයට දාලා කලවම් කරගන්න.
- ඩෙසර්ට් ග්ලාස් කිහිපයක් ඇලේට වෙන්න නවලා සෙට් කරගෙන මේ අඹ පල්ප් එක දාගන්න.
- පැය 2ක් ෆ්රිජ් එකේ සෙට්වෙන්න තියන්න.
- ඒ අතරෙ කිරි මිශ්රණය හදාගමු.
- කිරි ටික භාජනයකට දාලා රත් කරන ගමන් ජෙලටින් තේ හැඳි 2ක් දාලා කලවම් කරගන්න.
- වැනිලා ටිකක් දාගන්න.
- ලුණු ටිකකුත් දාලා කලවම් කරන ගමන් අයිසින් ශුගර් ටික එකතු කරගන්න.
- අන්තිමට ෆ්රෙශ් ක්රීම් ටික දාලා කලවම් කරලා ලිපෙන් බාගන්න.
- දැන් ෆ්රිජ් දාපු ඩෙසර්ට් ග්ලාස් ටික කෙලින් කරලා කිරි මිශ්රණය දාලා කූල් කරලා කෑමට ගන්න.
05. Tiramisu
අවශ්ය ද්රව්ය:-
ෆින්ගර් බිස්කට් 10 පමණ
සීනි ග්රෑම් 120
කොකෝවා පව්ඩර් මේසහැඳි 3
චොප්කරගත් චොක්ලට් මේසහැඳි 3
බිත්තර සුදුමද 3
බිත්තර කහමද 3
mascarpone cheese ග්රෑම් 500
කොෆී තේහැඳි 3
විප්ක්රීම් කෝප්ප 1
රම් ස්වල්පයක්
වැනිලා ස්වල්පයක්
- බිත්තර කහමද හා සීනි ක්රීම් එකක් වෙනකල් බීට් කරගන්න.
- මේකට චීස් ටිකත් දාලා හොඳට බීට් කරගන්න.
- බිත්තර සුදුමද වෙනම ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කරලා මේකට එකතු කරන්න.
- විප්ක්රීම් වලට වැනිලා හා රම් දාලා බීට් කරගන්න.
- මේ ඔක්කොම එකට කලවම් කරලා ෆෝල්ඩ් කරගන්න.
- දැන් උණුවතුර වලට කොෆී දාලා දියකරගන්න.
- ලේඩීස් ෆින්ගර් බිස්කට් මේ කොෆී වල පොඟවලා ග්ලාස් ට්රේ එකක අතුරගන්න.
- දැන් උඩින් සාදාගත් ක්රීම් ලේයර් එකක් දාලා චොක්ලට් ටිකක් අතුරගන්න.
- ඊලඟට උඩින් කොකෝවා පව්ඩර් ඉසගන්න.
- මේ වගේ ලේයර්ස් 2-3ක් දාලා උඩින් කොකෝවා පව්ඩර් ඉහලා පැය 2ක් ෆ්රිජ් එකේ දාලා කෑමට ගන්න.
06. Affogato
අවශ්ය ද්රව්ය:-
විප්ක්රීම් මිලිලීටර් 250
වැනිලා ස්වල්පයක්
ටින්කිරි මිලිලීටර් 180
කොෆී පව්ඩර් තේහැඳි 2
චොක්ලට් චිප්ස් ස්වල්පයක්
- විප්ක්රීම් ටික බීට් කරගන්න.
- මේකට වැනිලා හා ටින්කිරි ටික දාලා ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කරගන්න.
- දැන් මේක ප්ලාස්ටික් කන්ටේනර් එකක දාලා පැය 8ක් ෆ්රීස් කරගන්න.
- උණුවතුර කෝප්ප 1 1/2කට කොෆී පව්ඩර් දාලා දියකරගන්න.
- කොෆී එක පෙන එනකල් පොඩ්ඩක් විස්ක් කරගන්න.
- ඩෙසර්ට් ග්ලාස් එකකට සාදාගත් අයිස්ක්රීම් එකෙන් ස්කූප් දෙකක් දාලා රස්නෙ තියෙද්දිම කොෆී ටික ග්ලාස් එකෙන් භාගයක් පිරෙන්න දාගන්න.
- උඩින් කොෆී වල පෙන ටිකක් දාලා චොක්ලට් චිප්ස් ඉසගන්න.
07. Italian Bread Pudding
අවශ්ය ද්රව්ය:-
කෑලි කපාගත් පාන් කෝප්ප 1
කිරි කෝප්ප 1
සීනි කෝප්ප 1/2
රේසින් මේසහැඳි 2
බිත්තර 2
වැනිලා සෝස් එකට:-
ටින්කිරි කෝප්ප 1/2
කිරි මේසහැඳි 2
බටර් මේසහැඳි 1
වැනිලා ස්වල්පයක්
- කිරි ටික ලිපේ තියලා සීනි දාලා හැඳිගාන්න.
- සීනි දියවුනාම මේක පාන් වලට වත්කරගන්න.
- රේසින් ටික උණුවතුර භාජනයකට දාලාවිනාඩි 20ක් තියන්න.
- පාන් වල වැඩි කිරි ටික පෙරලා භාජනයකට දාගන්න.
- රේසින් ටිකත් පෙරලා දාගන්න.
- මේකට බිත්තර 2 විස්ක් කරලා දාලා කෑලි හිටින්න කලවම් කරගන්න.
- දැන් බටර් ගාගත් බේකින් ට්රේ එකකකට දාලා සෙල්සියස් අංශක180ට විනාඩි 25ක්බේක් කරගන්න.
- ඒ අතරට වැනිලා සෝස් එක හදාගන්න.
- පෑන් එකක් ලිපේ තියලා ටින්කිරි, කිරි, වැනිලා හා බටර් දාලා හැඳිගාන්න.
- දැන් මේ සෝස් එක බේක් කරගත් බ්රෙඩ් පුඩින් එක උඩින් වත්කරගන්න.
Leave a Reply