කලින් දවසක අපි බිත්තර සුදුමද වලින් හදන කෑම ගෙනාවනේ. ඔන්න අද අපි බිත්තර කහමද වලින් හදාගන්න පුළුවන් රසවත් ආහාර ටිකක් ගෙනාවා. හරිම ලේසියි. අනිවාර්යයෙන් හදලා බලන්න. ඒ වගේම මේ හදන කෑම වල ෆොටෝ අපේ පේජ් එකට කමෙන්ට් කරන්නත් අමතක කරන්න එපා.
1. කස්ටර්ඩ් (Custard)
අවශ්ය ද්රව්ය
- බිත්තර කහමද 2
- සීනි මේස හැඳි 2
- කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 2
- කිරි කෝප්ප 1
- වැනිලා ස්වල්පයක්
- බිත්තර කහමද වලට සීනි හා කෝන්ෆ්ලා දාලා හොඳට විස්ක් කරගන්න.
- භාජනයකට කිරි ටික දාලා වැනිලා එකතු කරලා ලිපේ තියන්න. බුබුළු දාගෙන එනකොට සාදාගත් කහමද මිශ්රණය දාලා හොඳට විස්ක් කරගන්න.
- මේක තික් වෙනකල් හැඳිගාන්න. අඩිය අල්ලන්න නොදී ලිපෙන් බාගන්න. නිවෙන්න තියලා ෆ්රිජ් එකට දාල සෙට් වෙන්න තියන්න.
2. ස්පොන්ජ් කේක් (Sponge Cake)
අවශ්ය ද්රව්ය
- බිත්තර කහමද 8
- සීනි කෝප්ප 1/2
- වැනිලා තේ හැඳි 1
- පාන්පිටි කෝප්ප 1/2
- කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 1
- බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1
- ලුණු පින්ච් එකක්
- ලෙමන් යුෂ මේස හැඳි 1
- එළවළු තෙල් මේස හැඳි 1
- උණුවතුර කෝප්ප 1/4
- බිත්තර වලට සීනි දාලා හොඳට බීට් කරගන්න. වැනිලා එකතු කරන්න. හයිස්පීඩ් බීට් කරන්න.
- පාන්පිටි කෝප්ප 1/2කට කෝන්ෆ්ලා, බේකින් පව්ඩර්, ලුණු දාලා හලාගන්න. මේකට දෙහි යුෂ හා එළවළු තෙල් දාලා විස්ක් කරගන්න.
- උණුවතුර දාලා තවත් හොඳට විස්ක් කරගන්න. මේක අඟල් 7ක ට්රේ එකකට දාලා සෙල්සියස් 180°ට විනාඩි 30ක් බේක් කරගන්න.
3. බිත්තර කහමද මසාලා (Egg Yolk Masala)
අවශ්ය ද්රව්ය
- දෙකට කපාගත් තැම්බූ බිත්තර කහමද 10
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- අමුමිරිස් කරල් 2
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/4
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
- චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
- බිත්තර වලට ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු දාලා සීසන් කරගන්න. පෑන් එකකට තෙල් ටිකක් දාලා ලිපේ තියලා රත්වෙනකොට කපාගත් අමුමිරිස්, කරපිංචා දාගන්න.
- ඊළඟට කහකුඩු, මිරිස්කුඩු දාලා රස අනුව ලුණු එකතු කරගන්න. හොඳට කලවම් කරන්න. ඒකට චොප්කරගත් ළූණු ටික දාගන්න. විනාඩි 5ක් විතර පිසගෙන බිත්තර කහමද ටික දාගන්න.
- හොඳට කලවම් කරලා උඩින් ගම්මිරිස්කුඩු ටිකක් ඉහළා ලිපෙන් බාගන්න.
4. මයෝනේස් (Mayonnaise)
අවශ්ය ද්රව්ය
- බිත්තර කහමද 2
- අබ පේස්ට් තේ හැඳි 1
- ලුණු පින්ච් එකක්
- සීනි තේ හැඳි 1/2
- ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ගාලික් පව්ඩර් තේ හැඳි 1
- විනාකිරි හෝ ලෙමන් යුෂ මේස හැඳි 1
- තෙල් කෝප්ප 1
- තෙල් හැර ඉතිරි සියල්ලම දාලා පොඩ්ඩක් බීට් කරන්න. ඊළඟට තෙල් ටික ටික දාලා ලා කහ වර්ණයක් එනකල් හොඳට බීට් කරගන්න.
- අවම විනාඩි 10-15ක්වත් බීට් වෙන්න ඕනේ. හොඳටම බීට් වෙලා මික්ස් වුණාම ෆ්රිජ් එකේ තියල කූල් කරගන්න.
5. බටර් කුකීස් (Butter Cookies)
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- කුඩුකරගත් සීනි ග්රෑම් 100
- බිත්තර කහමද 4
- මෙල්ට් කරගත් බටර් ග්රෑම් 200
- ලුණු පින්ච් එකක
- බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1/2
- වැනිලා ස්වල්පයක්
- පාන්පිටි වලට සීනි, ලුණු හා බේකින් පව්ඩර් දාලා හලාගන්න. මේකට මෙල්ට් කරගත් බටර්, වැනිලා හා බිත්තර කහමද ටික දාගන්න.
- අවශ්ය නම් තව පිටි ටිකක් දාලා අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් හදාගන්න. මේක පැය 1/2ක් ෆ්රිජ් එකේ තියලා අරන් ආයෙ හොඳට නීඩ් කරන්න.
- දැන් පොඩි බෝල හදලා අතින් තුනී කරලා කැමති ඩිසයින් එකක් දාලා සෙල්සියස් 180°ට විනාඩි 15ක් බේක් කරගන්න.
6. කේක් බෝල්ස් (Egg Yolk Rice Flour Cake Balls)
අවශ්ය ද්රව්ය
- බිත්තර කහමද 3
- සීනි මේස හැඳි 2
- කිරි කෝප්ප 1/2
- හාල්පිටි කෝප්ප 1/2
- ලුණු පින්ච් එකක්
- මෙල්ට් කරගත් බටර් මේස හැඳි 1
- බිත්තර කහමද, සීනි හා කිරි දාලා හොඳට විස්ක් කරගන්න. ඒකට හාල්පිටි ටික දාගන්න. ලුණු ටිකක් දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. ඊළඟට බටර් ටික දාගන්න. හොඳට විස්ක් කරගන්න.
- දැන් මේක ලිපේ තියලා මද ගින්නෙ හැඳි ගාන්න. ලම්ප්ස් නැතිවෙනකල් හොඳට හැඳිගාන්න. දැන් මේක ටිකෙන් ටික හිඳිලා එක ගුලියක් වගේ වෙනකල් අඩිය අල්ලන්න නොදී හැඳිගාන්න.
- අවසානෙට ස්මූත් ඩෝ එකක් ලැබෙයි. දැන් මේකෙන් පොඩි බෝල හදාගන්න. තේ වෙලාවට නියමයි.
7. බිත්තර කහමද සලාද (Egg Yolk Salad)
අවශ්ය ද්රව්ය
- දෙහි යුෂ මේස හැඳි 2
- සීනි තේ හැඳි 1
- චොප්කරගත් අමුමිරිස්/ කොච්චි කරල් 4-5
- තම්බාගත් බිත්තර කහමද 6
- චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
- කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 2
- චොප්කරගත් සැල්දිරි ස්වල්පයක්
- බෝල් එකකට දෙහි යුෂ හා සීනි දාලා කොච්චි ටික දාල කලවම් කරගන්න.
- මේකට දෙකට කපාගත් බිත්තර කහමද ටික දාලා ළූණු හා තක්කාලි ටික දාගන්න. මේකටම සැල්දිරි හා ළූණු කොළ දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න.
Leave a Reply