රෑ කෑමට කොරියාවේ යන්න හිතන් ඉන්න අය මේ කොණට එන්න. අපි කොරියා යන්නයි හදන්නෙ. ඔව් ඔව් ඔන්න අද අපි කොරියාවෙ විදියට ඩිනර් ගන්න පොඩි ට්රයි එකක් දෙන්නයි හදන්නෙ. K pop වලට වගේම කොරියන් නාට්ය වලට ආස අපේ අයට කොරියන් රසට රෑට කන්න මෙන්න රෙසිපි.
1. ස්පයිසි ස්ටර් ෆ්රයිඩ් පෝක් (Spicy Stir Fried Pork)
අවශ්ය ද්රව්ය
- පෝක් ග්රෑම් 300
- චොප්කරගත් සුදුළූණු බික් 3
- ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1/2
- චොප්කරගත් ළූණු කොළ කෝප්ප 1/2
- චොප්කරගත් ඉඟුරු ටිකක්
- චිලි පේස්ට් කෝප්ප 1/4
- සෝයාසෝස් කෝප්ප 1/4
- රෙඩ් වයින් මේස හැඳි 3
- තල තෙල් මේස හැඳි 1
- සීනි මේස හැඳි 1
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- බැදීමට තෙල්
- පෝක් ටික පොඩි කෑලි වලට කපාගන්න.
- තෙල් හැර අනික් සියල්ලම පෝක් වලට දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. විනාඩි 30ක් මැරිනේට් කරගන්න.
- පෑන් එකකට තෙල් ටිකක් දාලා මැරිනේට් කරපු පෝක් ටික දාලා හැන්දකින් එහා මෙහා කරමින් සාමාන්ය ගින්දරේ ස්ටර් ෆ්රයි කරගන්න.
2. සීෆුඩ් & ග්රීන් අනියන් පෑන්කේක් (Seafood and Green Onion Pancake)
පෑන් කේක් එකට අවශ්ය ද්රව්ය
- හාල්පිටි කෝප්ප 1
- කෝන්ෆ්ලා කෝප්ප 1/4
- බිත්තර 1
- ලුණු ටිකක්
- වතුර කෝප්ප 1/2
- පොඩියට කපාගත් ඉස්සො ග්රෑම් 200
- එළවළු තෙල් ටිකක්
- ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 2
සෝයා සෙසමි ඩිපින් සෝස් එකට අවශ්ය ද්රව්ය
- සෝයාසෝස් කෝප්ප 1/4
- ඇපල් සයිඩර් විනාකිරි මේස හැඳි 2
- පැණි මේස හැඳි 1
- වතුර මේස හැඳි 2
- තලතෙල් මේස හැඳි 2
- කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 2
- තල ඇට ටිකක්
- චොප්කරගත් ළූණු කොළ ටිකක්
- සෝස් එක හදාගන්න ඒකට අවශ්ය සේරම ටික හොඳට කලවම් කරලා ෆ්රිජ් එකේ දාල කූල් වෙන්න තියන්න.
- පෑන් කේක් එකට හාල්පිටි, කෝන්ෆ්ලා හා ලුණු එකට කලවම් කරගන්න. වතුර ටික ටික දාලා ස්මූත් තික් බැටර් එකක් හදාගන්න.
- මේකට චොප්කරගත් ඉස්සො හා ළූණු කොළ දාලා කලවම් කරගන්න.
- දැන් පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා බැටර් එකෙන් ටිකක් දාලා පෑන් කේක් එක හදාගෙන දෙපැත්ත ෆ්රයි කරගන්න.
- සෝයා සෙසමි ඩිපින් සෝස් එකත් එක්ක කෑමට ගන්න.
3. මැන්ඩු (Mandu – Korean Vegetable Dumplings)
අවශ්ය ද්රව්ය
- ග්රේට්කරගත් කැරට් අල 2
- මශෲම් ටිකක්
- පිසගත් වර්මසිලි කෝප්ප 1/2
- චොප්කරගත් ගෝවා කෝප්ප 1/2
- චොප්කරගත් ළූණු කොළ ටිකක්
- තලතෙල් මේස හැඳි 1/2
- සෝයාසෝස් තේ හැඳි 2
- චොප්කරගත් ඉඟුරු සුදුළූණු තේ හැඳි 2
- ටෝෆු ග්රෑම් 100
ඩම්ප්ලින්ග් මිශ්රණයට
- පාන්පිටි කෝප්ප 2
- බිත්තර 2
- ලුණු ටිකක්
- වතුර
- පාන්පිටි වලට බිත්තර හා ලුණු දාලා කලවම් කරන්න. මේකට වතුර ටික ටික දාල සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න.
- ටෝෆු ටික තම්බලා පොඩි කරගන්න. මේකට් සෝයාසෝස්, තලතෙල්, ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට්, චොප්කරගත් ගෝවා, කැරට්, වර්මසිලි බත්, මශෲම් හා ළූණු කොළ දාගන්න. හොඳට කලවම් කරගන්න.
- දැන් මුලින් හදපු ඩෝ එකෙන් පොඩ්ඩක් අරගෙන තුනී කරලා මිශ්රණය මැදට තියලා රවුමට ඔතලා ඩම්ප්ලින් හැඩේට හදාගන්න.
- දැන් ස්ටීමර් එකේ තෙල් ටිකක් දාලා මේ ටික අතුරගන්න. හොඳට ස්ටීම් කරගන්න.
4. බිබිම්බැප් (Bibimbap)
අවශ්ය ද්රව්ය
- හීනියට ලියාගත් කැරට් අල 1
- ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1
- සුදුළූණු බික් 2
- බෙල්පෙපර් ගෙඩි 1
- ළූණු කොළ ටිකක්
- අමුමිරිස් කරල් 1
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- බිත්තර 1
- කෑලිමිරිස් ටිකක්
- තල තෙල් ටිකක්
- සෝයාසෝස් ටිකක්
- පිසගත් බත් කෝප්ප 1
- තල ඇට ටිකක්
- පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා ළූණු ටික රන්වන්පාට වෙනකල් ෆ්රයි කරලා පෑන් එකෙන් අයින් කරන්න.
- ඊළඟට මශෲම් ටික ඒ පෑන් එකටම දාලා ෆ්රයි කරගන්න. සුදුළූණු හා සෝයසෝස් ටිකත් දාගන්න.
- මශෲම් ටික හොඳට තැම්බුනාම ලිපෙන් බාගන්න.
- ඒ පෑන් එකටම කැරට් ටික දාල ටිකක් ෆ්රයි කරගෙන පෑන් එකෙන් අයින් කරන්න. බෙල්පෙපර් ටිකත් ඒ විදියටම කරන්න. බිත්තරය වෙනම බුල්සයි විදියට බැදගන්න.
- චොප්කරගත් ළූණු කොළ වලට සෝයා, ලුණු හා තල ඇට දාලා කලවම් කරගන්න.
- පිඟානට බත් කෝප්පය තියලා හදාගත්තු ඒවා වෙන වෙනම වටේට තියන්න. උඩින් තල ඇට ටිකක් ඉහලා පිළිගන්වන්න.
5. කොරියන් බීෆ් & රයිස් (Korean Beef and Rice)
අවශ්ය ද්රව්ය
- අඹරාගත් බීෆ් ග්රෑම් 200
- චොප්කරගත් සුදුළූණු ටිකක්
- තල තෙල් මේස හැඳි 2
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- රතු සීනි මේස හැඳි 2
- සෝයාසෝස් මේස හැඳි 2
- කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
- චොප්කරගත් ඉඟුරු ටිකක්
- පිසගත් බත් කෝප්ප 1
- චොප්කරගත් ළූණු කොළ ටිකක්
- පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දලා බීෆ් ටික දාගන්න. මේකට චොප්කරගත් සුදුළූණු, තලතෙල්, ලුණු දාලා වහලා තම්බගන්න.
- හොඳට තැම්බුනාම රතු සීනි හා සෝයාසෝස් ටික දාගන්න. මේකට රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස්කුඩු, චොප්කරගත් ඉඟුරු, කෑලිමිරිස් ටිකත් දාගන්න.
- තවත් විනාඩි10ක් වගේ තියලා ලිපෙන් බාගන්න. බත් වලට උඩින් මේ කරි එක වැහෙන්න දාලා චොප්කරගත් ළූණු කොළ ටිකක් ඉහලා පිළිගන්වන්න.
Leave a Reply