බතල කියන්නෙ සෑහෙන්න ගුණ ආහාරයක් උනාට අපේ අය ටිකක් කන්න අදිමදි කරන කෑමක්. ඒ වගේම එකම විදියට තම්බලා කාලා එපා වෙලා ඉන්න උදවිය මෙන්න මේ රෙසිපි ටික ට්රයි කරන්න. හැමදාම උනත් බතල කයි.
1. බතල චිප්ස්
අවශ්ය ද්රව්ය
- සුද්දකරගත් බතල අල 3
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ලුණු ටිකක්
- බතල ටික සෝදලා හීනි පෙති කපාගන්න. දැන් මේක රෙදි කෑල්ලක් උඩ තියලා වතුර ගතිය හිඳුනට පස්සෙ ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
- රස්නෙන්ම ලුණු හා මිරිස්කුඩු ඉහලා කෑමට ගන්න.
2. බතල කැඳ
අවශ්ය ද්රව්ය
- බතල අල 2
- ලුණු ටිකක්
- පොල්කිරි කෝප්ප 1
- බතල සුද්ද කරලා කෑලි කපාගන්න. මේකට වතුර දාලා තම්බගන්න. දැන් මේක බ්ලෙන්ඩර් එකට දාලා වතුර කෝප්ප 1/4ක් වගේ දාලා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- දැන් පෑන් එකක් ලිපේ තියලා බතල මිශ්රණය දාගන්න. මේකට පොල්කිරි ටිකත් දාලා හොඳට හැඳිගාන්න. රස අනුව ලුණු දාලා හොඳට නටවගන්න.
3. බේක් කළ බතල
අවශ්ය ද්රව්ය
- බතල අල 3-4
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- ඔලිව්තෙල් ටිකක්
- මිරිස්කුඩු ටිකක්
- රෝස්මරි ටිකක්
- බතල සෝදලා තරමක කෑලි කපාගන්න. මේකට මිරිස්කුඩු, ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු දාලා කලවම් කරලා බේකින් ෂීට් එකක් දාපු ට්රේ එකකට දාගන්න.
- දැන් උඩින් ඔලිව්තෙල් ඉහලා රෝස්මරී දාලා සෙල්සියස් 180°ට විනාඩි 15ක් බේක් කරගන්න.
4. බතල බැදුම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- බතල අල 3-4
- ලියාගත් ලොකු ළූණු ගෙඩි 1
- සුදුළූණු බික් 3
- රම්පේ හා කරපිංචා
- වියළි මිරිස් කරල් 4
- කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
- බතල සෝදලා හීනියට ග්රේට් කරගන්න. මේක රෙදි කෑල්ලක තියලා තෙත හින්ඳලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
- ළූණු, සුදුළූණු, රම්පේ, කරපිංචා, වියළි මිරිස් හා කුරුඳු පොතු කෑල්ලත් වෙන වෙනම බැදගන්න.
- තෙල් බේරුනාට පස්සෙ මේ ටික එකතු කරලා ලුණු දාලා හැන්දකින් කලවම් කරගන්න. වියළි බෝතල් වල අසුරගන්න.
5. බතල පැටී
අවශ්ය ද්රව්ය
- කෑලි කපා තම්බාගත් බතල කෝප්ප 1
- තම්බාගත් කඩල කෝප්ප 1
- චොප්කරගත් බේසිල් කොළ කිහිපයක්
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- සුදුළූණු බික් 2
- පාන්පිටි මේස හැඳි 1
- බිස්කට් කුඩු කෝප්ප 1
- ඉහත සියල්ලම දාලා හොඳට ග්රයින්ඩ් කරගන්න.
- මේකෙන් පොඩි බෝල හදලා අතින් පැතලි කරලා පෑන් එකකට තෙල් ටිකක් ගාලා දෙපැත්ත ෆ්රයි කරගන්න. වෙජිටේරියන් බර්ගර්ස් වලට ගන්නත් පුළුවන්.
6. බතල බොණ්ඩා
අවශ්ය ද්රව්ය
- තම්බාගත් බතල 3-4
- කඩල පිටි මේස හැඳි 2
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- කෝන්ෆ්ලා තේ හැඳි 1
- බේකින් සෝඩා පින්ච් එකක්
- කහකුඩු පින්ච් එකක්
- තුනපහකුඩු පින්ච් එකක්
- තම්බාගත් බතල වලට ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු ටිකක් දලා හොඳට පොඩි කරලා බෝල හදාගන්න.
- කඩලපිටි, මිරිස්කුඩු, කහකුඩු, ලුණු, කෝන්ෆ්ලා, බේකින් පව්ඩර්, බේකින් සෝඩා හා තුනපහකුඩු දාලා කලවම් කරගන්න. මේකට වතුර ටික ටික දාලා තික් බැටර් එකක් හදාගන්න.
- දැන් බතල බෝල මේ බැටර් එකේ දාලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
7. බතල පකෝරා
අවශ්ය ද්රව්ය
- කඩලපිටි මේස හැඳි 5
- හාල්පිටි මේස හැඳි 1
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- සූදුරු තේ හැඳි 1/4
- බේකින් සෝඩා පින්ච් එකක්
- ලුණු ටිකක්
- ග්රේට් කරගත් බතල 3
- කඩලපිටි, හාල්පිටි, මිරිස්කුඩු, සූදුරු, බේකින් පව්ඩර් හා ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න. මේකට වතුර ටිකක් දාලා තික් බැටර් එකක් හදාගන්න.
- බතල ටික මේ බැටර් එකට දාල කලවම් කරන් හැන්දකින් පොඩ්ඩ පොඩ්ඩ මිශ්රණය ගැඹුරු තෙලට දාලා බැදගන්න.
Leave a Reply