ටක් ටුක් ගාලා විනාඩි 5න් හදාගන්න පුළුවන් ස්නැක්ස් 7ක්

 

පොඩි අය ඉන්න ගෙවල් වල කොයි වෙලෙත් කන්න දේවල් ඉල්ලල මුණු මුණුවනේ. අනික මේ ඉස්කෝලෙ නිවාඩු කාලෙ පොඩ්ඩන්ට රස කෑම හදලා දෙන්න අම්මලත් ආස ඇති. ඒ නිසාම අපි ගෙනාවා ටක් ගාලා හදලා කන්න පුළුවන් සුපර් ඊසි ස්නැක් රෙසිපි ටිකක්. එහෙනම් හදලම බලන්නකෝ.

 

 

1. කර්ඩ් ස්නැක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. මුදවපු කිරි කෝප්ප 1
  2. පාන්පිටි කෝප්ප 1
  3. හාල්පිටි කෝප්ප 1/2
  4. චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  5. චොප්කරගත් කොත්තමල්ලි කොළ ස්වල්පයක්
  6. චොප්කරගත් ඉඟුරු ස්වල්පයක්
  7. සූදුරු ස්වල්පයක්
  8. රස අනුව ලුණු
  9. බේකින් සෝඩා තේ හැඳි 1/2
  10. බැදගැනීමට තෙල්

 

  • මේ ටික ඔක්කොම කළවම් කරලා ඩෝ එකක් හදාගන්න. පැය කාලක් වගේ තියලා මේකෙන් හැන්ද බැඟින් අරන් තෙලට දාලා රන්වන්පාට වෙනකල් බැදගන්න. 

 

 

2. මොසරැල්ලා  ස්ටික්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. දික් අතට කපාගත් මොසරැල්ලා චීස් ටිකක්
  2. පේස්ට්‍රි ශීට් එකක්
  3. බැදීමට තෙල්

 

  • පේස්ට්‍රි ශීට් එක පැකට් එකේ සඳහන් විදියට තුනී කරගන්න. ඒක මොසරැල්ලා ස්ටික් එකට වඩා පළලට තීරු කපාගන්න. 
  • පේස්ට්‍රි ශීට් තීරු අරන් අරන් මොසරැල්ලා ස්ටික් එකක් අයිනෙන් තියලා දෙපැත්ත නවලා රෝල් කරගන්න. දැන් රත්වුණු තෙල් වලට දාලා රන්වන්පාට වෙනකල් බැදගන්න. 

 

 

3. මග් ඔම්ලට්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. බිත්තර 2
  2. කපාගත් බෙල්පෙපර් මේස හැඳි 2 (පාට 2න්)
  3. කපාගත් නිවිති ස්වල්පයක්
  4. කපාගත් හැම් ස්වල්පයක්
  5. කපාගත් තක්කාලි ස්වල්පයක්
  6. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු

 

  • මයික්‍රොවේව් මග් එකකට බිත්තර දෙක කඩල දාල ගෑරප්පුවකින් පොඩ්ඩක් ගහගන්න. 
  • ඊට පස්සෙ අනිත් සේරම දේවල් දාලා කළවම් කරලා විනාඩි 2-3ක් මයික්‍රොවේව් එකේ කුක් කරගන්න. පොඩි බඩගින්නට වගේම බ්‍රෙක්ෆස්ට් එකටත් නියමයි.

 

 

4. බනානා චොක්ලට් මග් ටෝස්ට්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. බිත්තර 1
  2. කපාගත් කෙසෙල් ගෙඩි 1
  3. චොක්ලට් චිප්ස් ස්වල්පයක්
  4. චොක්ලට් පව්ඩර් තේ හැඳි 2
  5. කිරි මේසහැඳි 2
  6. කපාගත් පාන් පෙති 2

 

  • බිත්තර, කිරි හා චොක්ලට් පව්ඩර් එකතු කර ගසාගන්න. 
  • මයික්‍රොවේව් මග් එකක් අරගෙන කපාගත් පාන් කෑලි වලින් ටිකක් දාලා කෙසෙල් ටිකක් දාගන්න. ඊළඟට චොක්ලට් චිප්ස් එකතු කරලා නැවත පාන් හා කෙසෙල් දාගන්න. 
  • උඩින් තව චොක්ලට් චිප්ස් ටිකක් දාලා ගසාගත් බිත්තර උඩින් එකතු කරන්න. විනාඩි 1 1/2ක් මයික්‍රොවේව් කරගන්න. 

 

5. චීස් බෝල්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. තම්බාගත් අල ගෙඩි 2
  2. චීස් වෙජස් 2
  3. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
  4. කෑලිමිරිස් ස්වල්පයක්
  5. දෙහි යුෂ ස්වල්පයක්
  6. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි ½
  7. කෝන්ෆ්ලා ටිකක්

 

  • අල ටික පොඩි කරලා චීස් එකතු කරගන්න. දැන් මේකට ළූණු එකතු කරලා අනලා රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස්කුඩු, කෑලිමිරිස් හා දෙහි දාලා අනලා පොඩි බෝල හදාගන්න. 
  • කෝන්ෆ්ලා වල මේ බෝල දවටල ගැඹුරු තෙලේ රන්වන්පාට වෙනකම් බැදගන්න. 

 

6. බ්‍රෙඩ් නගට්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. කොටුවට කපාගත් පාන්කෑලි කෝප්ප 1
  2. බිත්තර 2
  3. කිරි මේස හැඳි 2
  4. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
  5. චොප්කරගත් පාස්ලි ටිකක්

 

  • බිත්තර, කිරි විස්ක් කරලා ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු දාගන්න. ඊළඟට පාස්ලි ටික දාලා කළවම් කරලා පාන් ටික දාලා පොඟවගන්න. හැමපැත්තම තැවරෙන සේ පාන් ටික හොඳට කළවම් කරගන්න.
  • පෑන් එකකට බටර් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට පාන් ටික දාලා කළවම් කරමින් හොඳට ෆ්‍රයි කරගන්න. 

 

7. වෙජි ස්නැක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. හාල්පිටි කෝප්ප 1/2
  2. කඩල පිටි කෝප්ප 1/4
  3. පාන්පිටි කෝප්ප 1/2
  4. සූදුරු ස්වල්පයක්
  5. කෑලිමිරිස් ස්වල්පයක්
  6. ලුණු ස්වල්පයක්
  7. පෙඟෙන්න දාගත් කඩල පරිප්පු මේස හැඳි 1
  8. චොප්කරගත් කරපිංචා ස්වල්පයක්
  9. චොප්කරගත් සුදුළූණු ස්වල්පයක්
  10. චොප්කරගත් කොත්තමල්ලි කොළ ස්වල්පයක්
  11. චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  12. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
  13. රත්කරගත් තෙල් තේ හැඳි 5

 

  • මේ ඔක්කොම හොඳට කළවම් කරලා වතුර ටික ටික දාලා සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න.  
  • අතේ තෙල් ටිකක් ගාගෙන මේකෙන් ටික ටික අරන් බෝල හදලා පැතලි කරලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *