හැමදාම උයලම කන වට්ටක්කා වලින් වෙනස්ම රෙසිපි 7ක්

ඔය වත්ත පහළට ඇට දෙකක් විසි කරාම වවාගන්න පුළුවන්ය කියල සමහරු කිය​න වට්ටක්කා කියන්නෙ, ශරීරයේ බර අඩු කරගැනීමට සෑහෙන උදව්ව වෙන, ඒ වගේම සමේ නිරෝගීමකටත් දායක වන හදව​තටත් ගුණදායක එළවළුවක්නේ. මෙන්න මේ වට්ටක්කෙන් හදාගන්න පුළුවන් රසවත් රෙසිපි ටිකක් අරගෙනයි අපි ආවේ.

 

 

1. වට්ටක්කා උළුඳු වඩේ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

  1. රැයක් පොඟවා අඹරාගත් උඳු කෝප්ප 1
  2. පොතු ඉවත් කර ස්ටීම් කරගත් වට්ටක්කා කෝප්ප 1/2
  3. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1/2
  4. චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  5. සූදුරු ස්වල්පයක්
  6. අබ ස්වල්පයක්
  7. ලුණු
  8. බැදීමට තෙල්

 

  • මුලින්ම අඹරාගත් උඳු වලට වට්ටක්කා එකතු කරලා පැයක් වහලා තියන්න.
  • ඊට පස්සෙ ඒකට චොප්කරගත් ළූණු, අමුමිරිස්, අබ, සූදුරු හා ලුණු එකතු කරලා ඩෝ එක හදාගන්න. 
  • අත ලාවට වතුරෙන් තෙමලා අතින් මිශ්‍රණය ටික ටික අරන් උළුඳු වගේ හැඩේට හදලා අඩු ගින්දරේ, ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.

 

 

2. වට්ටක්කා සුප්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. ඔලිව්තෙල් මේස හැඳි 2
  2. හීනියට ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1
  3. හතරට පලාගත් සුදුළූණු බික් 2
  4. පෙති කපාගත් වට්ටක්කා කෝප්ප  2
  5. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු 
  6. ෆ්‍රෙශ් ක්‍රීම් මේස හැඳි 4

 

  • පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා ළූණු ටික තෙම්පරාදු කරගන්න. ඒකට සුදුළූණු ටිකත් දාගන්න.
  • හොඳට තෙම්පරාදු උනාම වට්ටක්කා ටික දාගන්න. රස අනුව ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු එකතු කරගන්න. වතුර කෝප්ප 2ක් වගේ දාලා වට්ටක්කා ටික තැම්බෙනකල් වහලා පිසගන්න.
  • වට්ටක්ක හොඳින් තැම්බුනාම ලිපෙන් ඉවත් කරල ෆ්‍රෙශ් ක්‍රීම් එකතු කරල බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න. උඩින් ගම්මිරිස්කුඩු ටිකක් ඉහලා කෑමට ගන්න.

 

 

3. පම්කින් ෆ්‍රයිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. තීරු කපාගත් වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 500
  2. ගාලික් පව්ඩර් තේ හැඳි 1
  3. අනියන් පව්ඩර් තේ හැඳි 1
  4. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  5. ලුණු
  6. ඔලිව්තෙල් මේස හැඳි 1

 

  • කපාගත් වට්ටක්කා වලට උඩින් කිව්ව ඔක්කොම දාලා කලවම් කරගන්න.
  • දැන් ඔයිල් පේපර් එකක් දාගත් ට්‍රේ එකකට දාලා සෙල්සියස් 180°ට ප්‍රීහීට් කරපු අවන් එකක විනාඩි 30ක් බේක් කරගන්න.

 

 

4. වට්ටක්කා කේක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. ග්‍රේට් කරගත් වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 500
  2. සීනි ග්‍රෑම් 100
  3. ලුණු පින්ච් එකක්
  4. බිත්තර 4
  5. එළවළු තෙල් 50ml
  6. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 170
  7. බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1

 

  • මේ ඔක්කොම ස්මූත් වෙනකල් හොඳට බීට් කරලා බටර් ගාගත් ට්‍රේ එකක දාලා ප්‍රීහීට් කරගත් අවන් එකක 180°ට විනාඩි 40- 50ක් බේක් කරගන්න.

 

 

 

5. පම්කින් පයි

ඩෝ එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

  1. දියකරගත් බටර් ග්‍රෑම් 100
  2. එළවළු තෙල් මේස හැඳි 1
  3. සීනි මේස හැඳි 1
  4. ලුණු පින්ච් එකක්
  5. පාන්පිටි කෝප්ප 1/3

 

ෆිලින් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. තම්බා පොඩිකරගත් වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 500
  2. මිල්ක්මේඩ් පොඩි ටින් 1
  3. බිත්තර 2
  4. කුරුඳු කුඩු ස්වල්පයක්
  5. ලුණු පින්ච් එකක්
  6. කරදමුංගු කුඩු ස්වල්පයක්

 

  • බටර් වලට එළවළු තෙල්, සීනි හා ලුණු දාලා කලවම් කරලා පාන්පිටි ටික දාගන්න. හොඳින් අනාගෙන සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න. පිටි තවරගත්ත ලෑල්ලක රෝලින් පින් එකකින් තුනී කරගන්න. 
  • දැන් පයි ට්‍රේ එකක අඩියට මේ ඩෝ එක දාලා තුනී කරලා ට්‍රේ එක වටේටත් ඩෝ එක දාලා ක්ලින්ග් රැප් එකකින් ට්‍රේ එක රැප් කරලා විනාඩි 30ක් ෆ්‍රිජ් එකේ තියන්න.
  • ෆිලින්ග් එකට ඕනෙ ඔක්කොම එකට දාලා විස්ක් කරගන්න. දැන් මේක පයි ඩෝ එක දාපු ට්‍රේ එකට වක්කරලා උඩින් තුනී කරගත්ත ඩෝ එකෙන් කවර් කරගෙන ප්‍රීහීට් කරගත්ත අවන් එකක 180°ට විනාඩි 50ක් බේක් කරගන්න.

 

 

6. පම්කින් රයිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. කපාගත් වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 500
  2. කපාගත් සොසේජස් කිහිපයක්
  3. කපාගත් මශෲම් කෝප්ප 1/2 (සෝදලා වතුර මිරිකලා ගන්න)
  4. කපාගත් ඉස්සන් ග්‍රෑම් 100
  5. අඹරාගත් පෝක් ග්‍රෑම් 100
  6. සීනි මේස හැඳි 1
  7. සෝයාසෝස් මේස හැඳි 2
  8. කුඩාවට කපාගත් වට්ටක්කා කෝප්ප 1
  9. හාල් කෝප්ප 1
  10. ලුණු

 

  • පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා පෝක් ටික දාලා ෆ්‍රයි කරගන්න. ඊළඟට මශෲම්, සොසේජස්, ඉස්සො ටික දාගන්න. හොඳට ෆ්‍රයි කරගන්න.
  • ඒකට සීනි, සෝයාසෝස්, වතුර කෝප්ප 1/2ක් වගේ දාලා  වට්ටක්කා ටිකත් දාලා වහලා විනාඩි 5-10ක් තැම්බෙන්න තියල ලිප නිවාගන්න. 
  • හාල් ටික සෝදලා වතුර අවශ්‍ය පමණට දාලා ලුණු හා සෝයාසෝස් ටිකක් දාගන්න. 
  • බත ඉදුනම හදාගත් මිශ්‍රණය බත් එකට දාල හොඳට මිශ්‍ර කරගන්න. 

 

 

7. වට්ටක්කා රොටී

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

  1. පෙති කපාගත් වට්ටක්කා කෝප්ප  1
  2. සීනි මේස හැඳි 3
  3. හාල්පිටි ග්‍රෑම් 280

 

  • වට්ටක්කා ටික ස්ටීම් කරගන්න. දැන් මේකට සීනි ටික දාලා හොඳින් පොඩි කරගන්න.
  • මේකට හාල්පිටි ටික දාගන්න. අවශ්‍ය තරමට වතුර එක් කරල සොෆ්ට් ඩෝ එකක් අනාගන්න. 
  • ඩෝ එකෙන් පොඩි බෝල හදලා තුනී කරගන්න. පෑන් එකට තෙල් ටිකක් තවරගෙන මේ රොටී ටික දෙපැත්ත ෆ්‍රයි කරගන්න.