අතුරුපස අතරින් පුඩින් කියන්නෙ ඉදිරියෙන්ම තියෙන දෙයක්. පුඩින් වර්ග විශාල ප්රමාණයක් තියනවා. ඒ අතුරින් වෙනස්ම පුඩින් වර්ග ටිකක් අපි අද ගෙනාවා. සමහරු නම් කවදාවත් කාලා නැතුව ඇති මේවා. හදලම කාලා බලන්නකො එහෙනම්…
1. කේක් පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- 500g රවුම් බටර් කේක් 1
- ඇඟිලි විස්කෝතු 25
- කොකෝවා කුඩු 150g
- බිත්තර 4ක සුදුමද
- එළකිරි බොතල් 3/4
- කේක් එකට වඩා ටිකක් ලොකු පුඩින් බඳුනක් ගෙන කේක් එක එය තුළට දමන්න.
- පසුව ඇඟිලි විස්කෝතු කේක් එක වටේ රවුමට භාජනය ඇතුළත සිටුවා තියන්න.
- විස්කෝතු කේක් එකට වඩා ප්රමාණයෙන් උස නම් කේක් එකේ ප්රමාණයට කුඩා කර ගන්න.
- කිරි ටික ගෙන සෙමින් සෙමින් කේක් එක පෙඟෙන සේ කේක් එක උඩින් වත් කරන්න. කොකෝ කුඩු වතුර ස්වල්පයකින් උණුකර පසෙක තබන්න.
- උණුකරගත් කොකෝවා කුඩු ටික කිරි වලට උඩින් කේක් එක මතුපිටට දමන්න.
- බිත්තර සුදු මද හොඳින් ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කර කේක් එක මත දමා විනාඩි 15ක් සෙල්සියස් අංශක 180 ට බේක් කරගන්න.
2. චොකෝ ඇන්ඩ් කොකනට් පුඩින් මික්ස් විත් අයිස්ක්රීම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- චොක්ලට් කෑලි 200g
- මාගරින් 75g
- කිරි මේස හැඳි 3 ක්
- අයිසින් සීනි 100g
- ගා ගත් පොල් 100g
- වැනිලා අයිස්ක්රීම්
- වතුර භාජනයක් ලිප තබා එයට උඩින් තව බෝල් එකක් තබා බටර්, චොක්ලට් සහ කිරි ඩබල් බොයිල් කරන්න.
- ලිපෙන් ඉවත් කර එයට අයිසින් සීනි සහ පොල් මිශ්ර කර බටර් තවරන ලද තැටියකට එම මිශ්රණය දමා පැය 1 1/2 ක් ශීතකරණයක තබන්න.
- ඉන්පසු මිශ්රණය ඉවතට ගෙන කොටස් කඩා අයිස්ක්රීම් සමඟ මිශ්ර කර පිළිගන්වන්න.
3. ලෙමන් මෙරූන් පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- සිනී 150g
- කෝන්ෆ්ලා තේ හැඳි 1
- පිටි මේස හැඳි 1/2
- වතුර කෝප්ප 2
- බිත්තර 2
- ලෙමන් යුශ තේ හැඳි 4
- සිහින්ව ගා ගත් දෙහිගෙඩියක ලෙලි
- මාගරින් 25g
- අයිසින් සීනි 100g
- ලුණු ස්වල්පයක්
- වතුර ස්වල්පයකට පිටි, සීනි සහ ලුණු දමා මිශ්ර කර ඉතිරි ජලය උණුකර එම පිටි මිශ්රණයටම වත්කරන්න. එය මිනිත්තු 15 ක් පමණ ලිපේ තබා හැඳි ගාමින් පිසගන්න.
- එය බඳුනෙන් ඉවතට ගෙන සිසිල් කර ගන්න. මෙයට බිත්තර කහමද දමා හොඳින් ගසා නැවත මිනිත්තු 2 ක් පමණ ලිප මත තබා උණුකරගන්න.
- සිහින්ව ලියා ගත් දෙහි ලෙලි ද එයට එක් කර ලිපෙන් ඉවතට ගන්න.
- එයට බටර් දමා හොඳින් ගසාගෙන බේක් කළ හැකි පුඩින් බඳුනකට දමාගන්න.
- බිත්තර සුදු මද සහ සීනි වෙනම බඳුනක ඝණ වනතුරු බීට් කර පුඩින් මිශ්රණය මතට වත් කරන්න.
- මෙය 180°C ට මිනිත්තු 15ක් පමණ බේක් කරගන්න.
4. වට්ටක්කා පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- වට්ටක්කා 500g
- සීනි 150g
- මාගරින් 100g
- බිත්තර කහ මද 1
- බිත්තර සුදු මද 1
- බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1 ක්
- සිහින්ව කපා ගත් කජු 100 g
- ගෝල්ඩන් සිරප් මේස හැඳි 1 ක්
- වැනිලා තේ හැඳි 1/2
- වට්ටක්කාවල පොතු ඉවත් කර හුමාලයෙන් තම්බා පොඩි කරගන්න.
- සීනි සහ මාගරින් හොඳින් මිශ්ර කර මෙයට බිත්තර කහ මදය ද එක්කර ගෝල්ඩන් සිරප් ද කලවම් කරන්න. එය වට්ටක්කා සමඟ මිශ්ර කරගන්න.
- බිත්තර සුදුමදයට ලුණු ස්වල්පයක් දමා පෙණ නගින තෙක් විස්ක් කර එයට වට්ටක්කා මිශ්රණය, බේකින් පව්ඩර්, කජු සහ වැනිලා ද දමා හොඳින් මිශ්ර කර 180°Cට විනාඩි 45 ක් පමණ බේක් කරගන්න.
- පිළිගැන්වීමට පෙර උඩින් කස්ටඩ් දැම්මොත් මෙහි රසය තව වැඩි වේ.
5. බිත්තර පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- බිත්තර 2
- පාන් පෙති 2
- සීනි මේස හැඳි 3
- පිටි කිරි හෝ එළකිරි කොප්ප 2
- සාදික්කා කුඩු
- කජු ස්වල්පයක්
- දෙහි ගෙඩියක ගාගත් පිට පොත්ත
- බිත්තර හොඳින් ගසා එයට කිරි සහ සීනි දමා මිශ්ර කර දෙහි පොතු, සාදික්කා කුඩු ද දමා පාන් පෙති 2ක් ද මෙයට දමා පෙඟෙන්නට හැර හොඳින් පොඩි කරන්න.
- කජු කැබලි මෙම මිශ්රණයට කලවම් කර භාජනයකට දමා විනාඩි 20 ක් පමණ ස්ටීම් කර, සිසිල් කර කෑමට ගන්න.
6. අර්තාපල් පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- තම්බාගත් අල 450 g
- කිරි ලීටර් 1 (එළකිරි , පිටිකිරි හෝ පොල්කිරි )
- මුද්දරප්පලම් 100 g
- කිතුල් හකුරු 450g
- බිත්තර 4 ක්
- වැනිලා සහ බටර් ස්වල්පය බැගින්
- අල හොඳින් පොඩිකර බිත්තර සහ හකුරු කුඩු එක්කර හොඳින් කලවම් කරන්න.
- මෙයට කිරි ද එක්කර මුද්දරප්පලම් සහ වැනිලා ද සමග නැවත මිශ්ර කරන්න.
- බටර් තවරන ලද තැටියක දමා මෙය විනාඩි 30ක් පමණ ස්ටීම් කර ගන්න.
7. කැරට් පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ග්රේට් කරගත් කැරට් කෝප්ප 2
- බටර් මේස හැඳි 2
- සීනි ග්රෑම්175
- කජු කෑලි මිටක්
- මුද්දරස්පලම් ස්වල්පයක්
- දොඩම් යුෂ ස්වල්පයක්
- එනසාල් ඇට 2
- ගාගත් දෙහි ලෙලි ටිකක්
- බිත්තර ටික කඩලා විස්ක් කරලා එනසාල් ටික එකතු කරන්න.
- ඒකට සීනි හා බටර් එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරලා කජු, මුද්දරස්පලම් හා දොඩම් යුෂ එකතු කරලා කැරට් ටික එකතු කරගන්න.
- ඊලඟට ගාගත් දෙහි ලෙලි ටික දාලා කලවම් කරලා විනාඩි 45ක් ස්ටීම් කරගන්න.
තවත් පුඩිං වර්ග 7ක් ගැන පහත ලිපියෙන් කියවන්න පුළුවන් ඔබට.
රස වෑහෙන පුඩිං වර්ග 7කට රෙසිපි මෙන්න
Leave a Reply