කෙසෙල් කියන්නෙ ඉතින් ඕනම වෙලාවකට ගැලපෙන නිකන්ම කන රසවත් පළතුරක්නේ. මේ කෙසෙල් වලින් හදාගන්න පුළුවන් ඩෙසර්ට්, ස්නැක්ස් ටිකක් අපි කලින් ආර්ටිකල් එකකින් ගෙනාවා. මේ ඒ වගේම වෙනස් රසයට කෙසෙල් වලින් හදාගන්න තියන තවත් රෙසිපි ටිකක් තමයි අද අපි ගෙනාවේ.
කෙසෙල් වලින් කෑම රෙසිපි 1 කොටස මෙතනින් කියවන්න
1. බනානා අයිස්ක්රීම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- හොඳට ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 5
- කිරි මේස හැඳි 2
- කෙසෙල් ටික පොතු ඇරලා පැය 2ක් ෆ්රීසර් එකේ තියන්න.
- දැන් මේ ටික එළියට අරගෙන පොඩි කෑලි කපාගන්න.
- මේ ටික හොඳට බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න. කිරි ටිකත් දාලා ක්රීම් වෙන්න බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- දැන් මේක පැය 2ක් ෆ්රීස් කරලා කෑමට ගන්න.
2. බනානා බන්ස්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 2
- සීනි මේස හැඳි 2
- යෝගට් කෝප්ප 1/4
- බේකින් සෝඩා පින්ච් එකක්
- ලුණු රස අනුව
- පාන්පිටි කෝප්ප 2
- තෙල්
- කෙසෙල් හා සීනි එක්කර පොඩි කරගන්න. දැන් මේකට යෝගට් ටික එකතු කරන්න.
- බේකින් සෝඩා, ලුණු ටික දාගන්න. දැන් මේ ටික කලවම් කරලා පාන්පිටි එකතු කරගන්න.
- හොඳට අනාගෙන සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න. ඩෝ එක වටේට තෙල් ටිකක් ග්රීස් කරගන්න.
- දැන් මේ ඩෝ එක ලන්ච් ශීට් එකකින් වහලා පැය 6ක් තියන්න.
- පැය 6කින් ඩෝ එක පිපිලා තියනවා පෙනෙයි. ආයෙම ටිකක් අනාගෙන පොඩි පොඩි බෝල හදාගන්න.
- පාන්පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක මේ පොඩි බෝල තුනී කරගන්න.
- දැන් මේක ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. රන්වන් පාටට ආවම ලිපෙන් බාගන්න.
3. බනානා ස්නැක්ස්
අවශ්ය ද්රව්ය
- පෙති කපාගත් බාගෙට ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 3
- හාල්පිටි කෝප්ප 1
- රුලං කෝප්ප 1/4
- සීනි තේ හැඳි 2
- ලුණු රස අනුව
- කහ පින්ච් එකක්
- බැදීමට තෙල්
- හාල්පිටි, රුලං, සීනි, ලුණු හා කහකුඩු කලවම් කර කෙසෙල් ටික එකතු කරන්න.
- හැන්දකින් කෙසෙල් ටික පරිස්සමට කලවම් කරගන්න.
- දැන් මේ ටික එකට ඇලෙන්නෙ නැතිවෙන්න එකින් එක ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වෙනකල් බැදගන්න.
4. බ්රෙඩ් බනානා රෝල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- පෙති කපාගත් ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 3
- ගී ඔයිල් මේස හැඳි 1
- සීනි මේස හැඳි 2
- පෙති පාන් 4-5
- බිත්තර 1
- කිරි මේස හැඳි 1
- කුරුඳු කුඩු ස්වල්පයක්
- සීනි තේ හැඳි 2
- ගී රත්වෙන්න තබා කෙසෙල් ටික ෆ්රයි කරන ගමන් සීනි මේස හැඳි 1ක් දාගෙන හොඳට කලවම් කරගන්න.
- පාන් වල වාටි කපා රෝලින් පින් එකකින් තුනී කරගන්න.
- බිත්තර කඩලා ඒකට ඉතිරි සීනි හා කිරි ටික දාලා විස්ක් කරගන්න.
- පාන් පෙති මැදට කෙසෙල් මිශ්රණය දාලා වටේ දෙපැත්ත බිත්තර මිශ්රණය ගාගන්න.
- දෙපැත්තෙන් ඇතුලට පාන් පෙත්ත වහගෙන තද කරගන්න. ගැලවෙයි වගේ නම් ටූත්පික් එකක් ගහගන්න.
- දැන් මේ විදියට හදාගත් බ්රෙඩ් රෝල්ස් ටික බිත්තර මිශ්රණයේ යන්තම් පොඟවලා ගී ඔයිල් වලින් පෑන් ෆ්රයි කරගන්න.
- නිවෙන්න තියලා කුරුඳු කුඩු හා සීනි කලවම් කරලා මේ රෝල්ස් උඩින් ඉසගන්න හෝ තවරගන්න.
5. බනානා කර්ඩ්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 2
- බටර් ග්රෑම් 100
- සීනි ග්රෑම් 100
- ලෙමන් යුෂ මේස හැඳි 2
- බිත්තර කහමද 2
- කෙසෙල් ටික පොඩි කරගන්න.
- භාජනයක් ලිපේ තියලා බටර්, සීනි හා ලෙමන් යුෂ ටික දාගන්න.
- බටර් දියවෙනකල් කලවම් කරගන්න. මේකට පොඩි කරගත් කෙසෙල් ටික එකතු කරගන්න.
- හොඳට කලවම් කරලා ලිප නිවාගන්න. ටිකක් නිවෙන්න ඇරල මේ මික්ස් එක බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- දැන් බෝල් එකකට දාලා ෆ්රිජ් එකේ පැයක් දෙකක් තියලා කෑමට ගන්න.
6. බනානා ජෑම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 2
- විනාකිරි තේ හැඳි1
- සීනි කෝප්ප 1/2
- පැණි කෝප්ප 1/4
- කෙසෙල් ටික පොඩි කරගන්න.
- භාජනයකට වතුර කෝප්ප 1/2ක් දාලා සීනි ටික දාලා ලිපේ තියන්න.
- සීනි ටික දියවෙලා නටනකොට පොඩි කරගත් කෙසෙල් ටික දාගන්න.
- විනාඩි 2ක් වගේ අඩිය අල්ලන්න නොදී කලවම් කරන්න.
- ඊලඟට පැණි ටික එකතු කරගන්න. හොඳට කලවම් කරලා විනාකිරි ටික දාලා කලවම් කරලා, තව විනාඩියක් වගේ තියන්න උකු වෙනකල්.
- ඉන්පසු ලිපෙන් බාලා බෝතල් කරගන්න.
7. බනානා හල්වා
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 4ක්
- හකුරු ග්රෑම්250
- බටර් මේස හැඳි 1
- කජු ග්රෑම් 50
- ගී ඔයිල් මේස හැඳි 2
- චොප්කරගත් කරදමුංගු ඇට 3
- කෙසෙල් ටික පොඩි කරගන්න.
- හකුරු වලට වතුර මිලිලීටර් 100ක් දාලා රත් කරගන්න.
- හකුරු ටික දියවෙලා උතුරනකොට ලිපෙන් බාගන්න. වෙනම පෑන් එකකට බටර් ටික දාලා රත්වෙන්න තියල බටර් දියවෙනකොට කපාගත් කජු ටික එකතු කරගන්න.
- කජු ටික ලාවට ෆ්රයි උනාම අයින් කරගෙන ඒ පෑන් එකටම පොඩි කරගත් කෙසෙල් ටික එකතු කරගන්න.
- මද ගින්නෙ විනාඩියක් විතර හැඳි ගාන්න. ටිකකින් දියකරගත් හකුරු ටික එකතු කරගන්න.
- හොඳට කලවම් කරමින් හැඳි ගාන්න.
- මිශ්රණය උකු වේගෙන එනකොට ගී ඔයිල් ටික ටික එකතු කරන්න.
- කලවම් කරන ගමන් කරදමුංගු ටික එකතු කරන්න.
- මිශ්රණය උකු වේගෙන එනවා පෙනෙයි. දිගටම හැඳිගාන්න. කජු ටිකත් එකතු කරගන්න.
- මිශ්රණය භාජනයේ නොඇලී කැටි ගැසෙන පදම එනකොට බටර් ගාගත් ට්රේ එක්ක ලෑස්ති කරගෙන ලිප ඕෆ් කරගන්න.
- මේ මිශ්රණය ට්රේ එකට දාලා තුනී කරගන්න.
- කැමති හැඩයකින් කෑලි කපාගන්න.
Leave a Reply